ACTIVITEITEN IN DE BUURT

Op locatie is er veel te doen, maar mocht je je toch vervelen…. Neem een kijkje in de buurt: zwemmen, vissen, wandelen, fietsen, polsstokspringen, theater, paardrijden etc. etc. Het meeste op ca 2 km afstand dus je kan er ook nog lopend heen. Veel plezier:

FIETSEN EN WANDELEN

De accommodatie ligt in het zgn. coulisselandschap (weilanden omzoomd door bossen). De omgeving is een prachtig wandel- en fietsgebied. Er zijn tal van natuurverrassingen, ‘verborgen’ paadjes, singletracks, vergezichten, etc. De streek barst van de variatie in landschap en natuur. Wierden, kromme sloten en kronkelende wegen geven dit gebied een uniek karakter. Op de fiets en wandelend ontdek je het Westerkwartier het best. 

Lees meer op onze pagina: Fietsen en Wandelen

OP ZO'N FIETS!

Fietsen, mountainbikes, ebikes en tandems kun je huren bij ‘op zo’n fiets’

website

0594 659840

De fietsen worden gehaald en gebracht!

BLOTEVOETENPAD

2km vanaf groepsaccomodatie vind je deze wel heel bijzondere route. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten door modder, water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje. Durf jij ook?

Bekijk hier de site van Staatsbosbeheer

Foto: www.blotevoetenhof.nl:

THEETUIN BLOTEVOETENHOF

Op 2,5 km afstand is hét startpunt voor je bezoek aan het Westerkwartier. Verschillende wandelroutes starten vanaf deze locatie. Je vindt hier informatie over het gebied, inclusief routekaart. Bezoek de theetuin voor koffie of thee met iets lekkers; u kunt een theeworkshop doen en kinderen kunnen hier beestjes vangen, brood bakken, knutselen, spelletjes doen.

Bekijk de site van Theetuin Blotevoetenhof

FIERLJEPPEN

2,5km van de groepsaccommodatie kun je, gewapend met een polsstok, een uitdagende route afleggen door de natuur van het Westerkwartier. Je kruist tijdens het springen een deel van het Blotevoetenpad. De route is aangeduid met nummers bij de sloten waar je over kan springen. Durf je niet te springen, je kan gebruik maken van een plank of brug die klaar ligt. Je wordt ontvangen door een gastvrouw bij Theetuin Blotevoetenhof en hier kun je ook een polsstok huren.

 

Lees meer over het Fierljeppen in het Westerkwartier op de site van Staatbosbeheer

Foto: www.staatsbosbeheer.nl

Foto: campingdewatermolen.nl

VISSEN EN ZWEMMEN

1km afstand van de accommodatie kun je heerlijk zwemmen in de zwemvijver van camping De Watermolen. Er is ook nog een watertrampoline, waterspeelplaats, uitkijktoren, kabelbaan en een buikschuifbaan. Naast het bos op de camping kan er lekker gevist worden op bijv. snoek en karper. De beste plekken zijn tegenover het zandstrand bij het zwemmeer.

Lees meer op de website van Camping de Watermolen

STRANDHEEM

Op 4km afstand van de groepsaccommodatie kun je hier zwemmen, paintball, Highland games, zeskamp, vrijgezellenfeest, Hollandsche spelen, BBQ, lunch, diner, enz. Als je wil kan hier zelfs trouwen!

Strandheem heeft nu ook de optie om een E-chopper te huren. 

Lees meer op de website van Strandheem

Foto: hetstrandheem.nl

Foto: www.barontheater.nl

BARON THEATER

Uniek: een klein dorp als Opende heeft 2km vanaf de groepsaccomodatie een heus theater! In dit sfeervolle theater komt van alles aan bod, zowel klassiek als modern, concerten, cabaret, toneel, literaire avonden, voorstellingen voor families en kinderen. Volg de link en kijk of er een voorstelling naar uw smaak bij zit.

Bekijk de website van het Baron Theater

PAARDRIJDEN BIJ MANEGE OPENDE

2km vanaf de groepsaccommodatie vind je de manege aan de Kolonieweg 21, Opende, 06 40290203,

Bekijk de Facebookpagina van Manege Opende

Foto: Manege Opende

BENIEUWD NAAR DE BESCHIKBAARHEID VAN EIGENDRAADS?